Tietoa meistä

Erja on aloittanut kynttilöiden tuotannon jo kaaauan aikaa sitten, eli joku toistakymmentä vuotta sitten. Toiminimen hän perusti vuonna 1998. Kaikki kynttilöiden kanssa alkoi vähän kuin vahingossa, kuten elämässä usein. Riihipaja on käynyt hetken muissakin tiloissa, mutta päätynyt takaisin kotiin. Toiminta on kuitenkin kasvanut ja koronan takia tilaukset paisuivat kuin pullataikina. Joten oli keksittävä jotain.

Sitten sattui niin, että KorpiArtin Laura ja Erja tapasivat yhden jälleenmyyjän tiloissa ja noin vuoden he tekivät sitä kautta ensin yhteistyötä. Jossain kohdin ohi mennen kaksikko päätti, että lähdetään käymään omien tuotteiden kanssa markkinoilla yhdessä. Siellä Erja mietti ääneen puhelimen soidessa ja tilausten sataessa, että mistä lisää aikaa. Laura keksi ehdottaa, että osta joltain toiselta yrittäjältä tunteja. Silloin tällöin muutama tunti ja homma hoituu laskulla, eikä tarvitse palkata ketään. Meni hetki ja Erja kysyi, kuinka kallis Laura itse olisi. Muutama päivä ja yhteistyö aloitettiin. Puhe oli, että Laura jeesaisi noin päivän per viikko ja ensimmäisen tunnin aikana Erja jo ilmoitti, että Laurasta tulisikin hänen jatkaja. Seuraavaksi Laura tekikin melkein jo täyttä viikkoa.

Syksy taittui talveen ja talvi jouluun. Vaikka laajennettiin seuraaviinkin huoneisiin, niin alkoi tulla ahdasta. Mietittiin jo, että mitähän kustantaisi pieni tila pihalle. Erillinen lisärakennus missä kokata. Ajatus oli kiva, muttei kuitenkaan Se. Sitten Erjalla välähti. Keskellä kylää, siinä oikeasti kiven heiton päässä on tyhjänä liiketila. Mennään siihen ja tehdään oikeasti yhdessä töitä. Ei enää toisen laskuttamista vaan niinkuin yhtiökumppanit. Ja tuumasta toimeen.

Näin päädyimme osoitteeseen Kitulantie 5. Ja siinä oltiin aika tarkalleen 2vuotta. Sitten Erja siirtyi eläkkeelle ja Laura muutti tuotannon omaan piharakennukseensa. Näin säästyy aikaa ja resursseja kehittää toimintaa entisestään. Pääpainona edelleen on palvella jälleenmyyjiä mahdollisimman hyvin.

Mitä sitten jatkossa? Ideoita on paljon, mutta aika näyttää mihin tässä vielä päätyy. Suomessa on vielä monta paikkakuntaa, jossa ei ole edustusta, josko keskittyisi alkuun niihin. Ja tietenkin kynttilöihin. Uusia muotoja, ehkä materiaaleja ja mitä nyt keksii. Sekä kynttilöiden sekaan on mahdollisesti tulossa muutakin, lähinnä oheistuotteita kuten kynttilöille erilaisia alustoja, ehkä jotain säilytykseen, sammutukseen ja niin edes päin. Tekstiiliartesaani taustakin nostaa taas päätään enemmän, mutta katsotaan. Kun ei mitään sulje suoraan pois niin mahdollisuuksiahan on miljoonia.